‘Boulevard Of Broken Dreams’ gaat over de teleurstelling in de American Dream. Het nummer lijkt een beetje dezelfde beat te hebben als ‘Holiday’ en dat klopt enigszins. ‘Boulevard Of Broken Dreams’ is namelijk een follow up op het nummer ‘Holiday’. Op de achtergrond zijn beats te horen die ook op ‘Holiday’ te horen waren. Ook is dezelfde auto gebruikt in de videoclip. De video voor ‘Boulevard of Broken Dreams’ gaat namelijk verder waar ‘Holiday’ is gebleven.

“Boulevard of Broken Dreams” werd een wereldwijde hit. In de Amerikaanse Billboard Hot 100 haalde het de 2e positie. In Nederland had het nummer minder succes met een 34e positie in de Top 40, maar het is er tot op de dag van vandaag nog wel een radiohit.

In Zuid Californië, de bakermat van de post-punk subcultuur beginnen op 14-jarige leeftijd de vrienden Billie Joe Armstrong en Mike Pritchard in de garage te jammen. Ze noemen zichzelf Sweet Children. Drummer John Kiffmeyer vergezelt het duo in 1989. De groep verandert hun naam in Green Day (dit door hun enorme voorliefde voor cannabis).

Bronnen: 

https://www.radioveronica.nl/entertainment/3x-het-verhaal-achter-american-idiot-van-green-day

https://nl.wikipedia.org/wiki/Boulevard_of_Broken_Dreams_(single)

https://www.npo3fm.nl/muziek/artiesten/ed5702f4-71c0-4b53-b611-c560c6786cb4/green-day