Naast het feit dat zingen heel erg leuk is om te doen, is het ook heel erg gezond. Het is ontspannend en gaat bijna vanzelf. Want zeg nu eerlijk, wie zingt er niet hard mee in de auto of onder de douche?

Maar waarom is zingen dan ook zo gezond?

Van zingen krijg je energie. Als je zingt maak je namelijk endorfines. Die zorgen ervoor dat je je vrolijk en vol energie voelt.

Het is ook ontlading. Als je aan het zingen bent, maak je je hoofd leeg en zing je alle stress van je af. Doordat je bij het zingen ook je ademhaling controleert, ervaar je ook al minder stress. En ben je actief bezig met je buikademhaling. Dit verbetert je longfunctie.

Als je zingt, train je meer dan alleen je stembanden. Je hele lichaam doet mee. Naast je longen en je middenrif worden ook de buikspieren en de tussenribspieren getraind. Verder train je ook gelijk je hersens, want zingen in een koor vraagt ook concentratie en het onthouden van tekst en melodieën.

Tot slot train je ook je stem en dat is ook handig bij gewoon spreken.

 

Kortom zingen is leuk én gezond: train je mee?

 

(gebaseerd op: https://vocalliezz.nl/blog/7-redenen-waarom-zingen-goed-voor-je-is/ en https://metzorgleven.nl/nog-meer-zorg/zingen-is-gezond-5-positieve-effecten-van-zingen/ )